Categorieën

Service

Mark Meijer finalist op striptekenkampioenschap

Mark Meijer finalist op striptekenkampioenschap
Uit

Mark Meijer finalist op striptekenkampioenschap

  • Redactie
  • 13-10-2016
  • Uit
Mark Meijer finalist op striptekenkampioenschap
SCHIEDAM – Mark Meijer is een van de finalisten van het Nederlands Kampioenschap Striptekenen. Schiedamse Mark doet mee in de categorie van kinderen van negen tot elf jaar.

Het kampioenschap wordt 'gespeeld' op 15 oktober, tijdens Stripfestival Breda. Uit heel Nederland komen de twintig finalisten van het NK naar het Chassé Theater aldaar. In de voorrondes hebben zij namelijk hun talenten getoond en ze zijn nu uitgenodigd om in een echte 'stripbattle' hun tekenkunsten te laten zien. Er zijn drie leeftijdscategorieën en per categorie maken de finalisten kans op een trofee en een stripboekenpakket ter waarde van vijfhonderd euro.

Stripfestival Breda brengt honderden tekenaars en standhouders uit de hele wereld bij elkaar om hun nieuwste uitgaves te presenteren. Behalve het NK Striptekenen voor de jeugd vormen ook de Suske en Wiskeveiling voor SOS Kinderdorpen en de uitreiking van de Stripcultuurbeurs 2016 bijzondere momenten op dit tweedaagse festival. Kinderen tot zestien jaar hebben gratis toegang.

De negen finalisten in de leeftijdscategorie van Mark Meijer tekenen op de zaterdag tussen elf en twee uur. Daarna zal de jury zich over de strips buigen. Eric Heuvel, tekenaar van onder meer January Jones, is de voorzitter. Verder beoordelen Aimée de Jongh (De wespendief en Reborn) en Emma Ringelberg (winnares van het NK van 2009 en publicerend in het Stripblad Eppo) het werk van de jonge striptekennaars.

Even na drieën weet Mark of hij in de prijzen is gevallen.