Manuel en Marjolein winnen ton

14-05-2020 Nieuws Redactie

Robert ten Brink was gisteren in Schiedam, maar vandaag niet - normaliter is aan hem de eer om de prijzen van de Bankgiroloterij uit te reiken; foto: archief Bankgiroloterij


SCHIEDAM - Een grote prijs van de Bankgiroloterij viel vandaag in Schiedam. Die gaat naar Manuel en Marjolein, zo meldt de loterij.

Honderdduizend euro hebben ze gewonnen. Het stel kreeg het heugelijke nieuws te horen in een videogesprek vanuit het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Gewoonlijk reikt een ambassadeur van de loterij een 'cheque' als prijs uit aan de winnaars. Die feestelijke uitreikingen slaat de loterij voorlopig over vanwege de voorschriften rond het coronavirus. Winnaars worden nu telefonisch of per brief op de hoogte gesteld van het nieuws.

Manuel en Marjolein weten wel raad met hun prijs: "We willen ooit een huisje bouwen op Kaapverdië en daar genieten van onze oude dag."

De Bankgiroloterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Die is tienduizend euro groot. Iedere week is er een prijs van een ton, iedere maand eentje van een miljoen.

De loterij stelt tenminste veertig procent van het inlegggeld van de zevenhonderdduizend deelnemers af te dragen aan culturele instellingen in Nederland. Afgelopen jaar telde dat voor 77 instellingen op tot 84,3 miljoen euro, meer dan ooit.


Gerelateerd