Mantelzorgers vorstelijk verwend

14-03-2018 Nieuws Kor Kegel

Mantelzorgers maken hun keuze uit verrukkelijke gerechten

SCHIEDAM – Honderdvijftig mantelzorgers hebben onlangs een vorstelijk High Five-diner bijgewoond in de brasserieën van de Frankelandgroep. En aanstaande zaterdag zullen nog eens dertig mantelzorgers zich het buffet goed laten smaken, afgaande op de eerdere reacties.  

Het gaat om de mantelzorgers van thuiszorgcliënten van de Frankelandgroep. Deze mantelzorgers hebben veel op hun bordje. Ze moeten vaak, te pas en te onpas, bijspringen en de Frankelandgroep vond dat deze mantelzorgers wel een opsteker konden gebruiken.

Het idee werd gelanceerd op de Dag van de Mantelzorg op vrijdag 10 november. Mantelzorgers in het hele land stonden in de schijnwerpers, zo ook bij de Frankelandgroep, die de mantelzorgers van de vijf locaties in Schiedam en Vlaardingen een avondje uit in het vooruitzicht stelde. 

Op zondag 11 februari vond het High Five-diner plaats in de brasserie van Harg-Spaland, waar veertig mantelzorgers aanschoven. Afgelopen vrijdag was het in de brasserie van Frankeland opnieuw een enorm succes, getuige de enthousiaste bedankjes die de dagen erna nog binnenkwamen. In een uitstekende sfeer hadden honderdtien mantelzorgers voortreffelijk gedineerd. "Mantelzorgers worden hogelijk gewaardeerd en dat mogen ze best weten!’’, zegt Els Nauta, hoofd kwaliteit en communicatie van de Frankelandgroep.

Zaterdag vindt het diner in buffetvorm plaats in Schiewaegh aan de Nieuwe Damlaan. De tafels zullen rijkelijk bedekt zijn met koude en warme voorgerechten en hoofdgerechten, vis- en vleesschotels en allerlei bijgerechten. Er is een uitgebreide saladebar en aan het eind volgt een gevarieerd dessertbuffet. "Voor ieder wat wils’,’ aldus Nauta.
Ook de mantelzorgers van de intramurale bewoners zijn in het zonnetje gezet door ze een fotoshoot aan te bieden.