Mammoet gaat grootste hijsklus ooit in Antwerpen doen

23-12-2019 Nieuws Redactie

Materieel op de Antwerpse vestiging van Mammoet


SCHIEDAM – Mammoet gaat het zware transport en het heffen van materieel verzorgen op de bouwplaats van de Borealis Kallofabriek.

Deze fabriek, waarin uit propaan propyleen (PDH) zal worden gemaakt, is volgens Mammoet een van de grootste investeringen in de Europese petrochemische industrie van de afgelopen twintig jaar. Hij komt in Kallo, dicht bij Antwerpen op de linker Scheldeoever, en moet in de eerste helft van 2022 in gebruik worden genomen. De fabriek krijgt een geplande productiecapaciteit van 750 kiloton per jaar zal daarmee een van de grootste ter wereld zijn.

Mammoet gaat het vervoer over land en het optillen en op zijn plek zetten van de 35 zwaarste onderdelen van de fabriek doen. De meeste stukken komen over water.

Volgens Mammoet koos Borealis voor de Schiedamse zwaarmaterieelexpert uit het oogpunt van veiligheid en zekerheid. Gunther De Rijcke, directeur van het project namens Borealis: “Onze inzet is een veilige bouw en de zekerheid dat het project op tijd en binnen budget wordt opgeleverd. Met Mammoet kunnen we toe met een enkele transporteur, ook verticaal, op de bouwplaats.

De letterlijk zwaarste klus wordt het optillen van een zogenaamde splitter van 1600 ton. Dat wordt naar verluidt het grootste item dat ooit in de Antwerpse haven op zijn plaats is gezet.


Gerelateerd