Mammoet draagt steentje bij aan (vlot verloop) Grand Prix Zandvoort

10-12-2019 Nieuws Redactie

Mammoet nu al van de partij bij realisatie circuit Zandvoort; foto: Mammoet


SCHIEDAM -  Mammoet gaat materieel en medewerkers leveren tijdens de Grand Prix van Zandvoort, mei komend jaar.

De race-organisatoren en het Schiedamse hef- en transportbedrijf tekenden daartoe een overeenkomst. Mammoet gaat met name 'snelle responsdiensten' bieden in het geval raceauto’s onmiddellijk van het circuit moeten worden getild tijdens de race. Mammoet is als hijsspecialist momenteel ook aan het werk tijdens de (ver)bouwwerkzaamheden rond het circuit van Zandvoort.

Volgens topman Paul van Gelder van Mammoet is in Nederland de Formule 1-race op Circuit Zandvoort nu al legendarisch. "Na 35 jaar keert het evenement eindelijk terug naar ons land. Veel Nederlandse racefans kijken, net zoals Mammoet, uit naar dit unieke motorsportevenement.”

Van Gelder ziet parallellen tussen het werk van zijn bedrijf en de Formule 1. "In beide gevallen moeten hoogwaardige prestaties worden geleverd in zeer uitdagende omstandigheden, waarbij het succes dan afhangt van foutloos teamwerk.” Volgens hem voelt Mammoet zich verbonden met de ambitie van de Nederlandse Grand Prix om van het evenement 'het groenste van de Internationale Grand Prix' te maken. "Die ambitie sluit heel goed aan bij de duurzaamheidsdoelen van Mammoet”, zegt hij.

Ook sportief directeur Jan Lammers van de Dutch Grand Prix is blij Mammoet 'aan boord' te hebben als partner voor de Formule 1-race. "Ze zijn een bekende en betrouwbare speler wereldwijd en maken deel uit van de Nederlandse industriële erfenis, die meer dan tweehonderd jaar teruggaat”, zegt Lammers. Volgens de voormalige Zandvoortse Formule 1-rijder is het doel van de organisatoren van de Grand Prix om mensen in Nederland te verbinden met een veilig en opwindend evenement. "Daarom zijn we blij te kunnen rekenen op de professionaliteit en expertise van Mammoet om dat te realiseren.”Gerelateerd