Luisteren naar poëzie in de stilte van 't Woudt

13-08-2021 Nieuws Kor Kegel

Poëzievoordracht tijdens een eerdere editie van het festival. Foto: Henk Groenendaal

MIDDEN-DELFLAND – Waar steeds meer stedelingen de rust en ruimte van het polderlandschap van Midden-Delfland ontdekken en koesteren, zorgt de agrarische natuurvereniging Vockestaert voor een ultieme beleving. “In de stilte van een boerderij luisteren naar poëzie is een bijzondere ervaring”, zegt Monique Ammerlaan, secretaris en projectmedewerker van Vockestaert.  

Het poëziefestival ‘Dichter bij de boerderij’ wordt op zaterdag 28 augustus gehouden in en rond ’t Woudt. Ook Schiedamse recreanten kennen dat kerkdorp halverwege Den Hoorn en De Lier wel. Er heerst een authentieke rust, alsof de tijd heeft stilgestaan. Er zijn vier dichters uitgenodigd: dichters bij de boerderij. Het zijn Ellen Deckwitz, Babs Gons, Hannah van Binsbergen en Erik Jan Harmens en daarmee spreekt Vockestaert van een sterke invulling van het programma.  

Eén dichter spreekt in het kerkje van ’t Woudt en de andere drie op boerderijen in de nabije omgeving. Er is een slotbijeenkomst in de kerk en dan zullen de vier dichters nogmaals voorlezen uit eigen werk. Het is de vijfde keer dat het poëziefestival plaatsvindt en Vockestaart werkt hierin samen met Stichting Christelijk Onderwijs Delft en Beheerstichting Loswal De Bonnen.  

Mogelijk is het maximale aantal belangstellenden al bereikt: het streven was om vier groepjes van elk ongeveer vijftien deelnemers te vormen, die tussen één uur en half vijf die zaterdagmiddag langs de locaties fietsen; de kerk en de drie boerderijen liggen op minder dan een kilometer van elkaar. Wie toch nog wil proberen een plaatsje te bemachtigen, kan een mail sturen naar Niek Praagman die aan de basis stond van het poëziegebeuren in het veenweidelandschap tussen de Rotterdamse en de Haagse agglomeraties. Hij is bereikbaar via n.praagman@gmail.com