Lucas Bols heeft oogje op tequilaproducent

09-12-2021 Nieuws Redactie

Foto: Tequila Partida


AMSTERDAM - Lucas Bols, producent van gedistileerd, wil het Mexicaanse bedrijf Tequila Partida overnemen. De tequilaproducent uit Guadalajara is nu nog eigendom van durfkapitalist Gary Shansby.

Tequila Partida levert het gedistilleerd uit de agaveplant onder de merken La Familia en Roble Fino. Tequila wordt vooral gebruikt in Margarita-cocktails. Lucas Bols zegt tequila te zien als één van de snelst groeiende dranken in de Verenigde Staten. Voor de Coronapandemie kende Tequila Partida naar verluidt een omzet van ongeveer 3,5 miljoen dollar. Tequila Partida positioneert zich als een 'ultra-premium'-merk; een fles tequila kost in de winkel vanaf veertig dollar.

Lucas Bols wil de overname financieren met nieuwe aandelen. Grote aandeelhouders zouden al hebben toegezegd mee te doen met een aandelenuitgifte. De familie Nolet is een van de grote aandeelhouders in Lucas Bols.

De koopprijs bestaat uit tenminste tien miljoen dollar en een - kleiner - deel dat variabel is, afhankelijk van de groei van het bedrijf in de komende 2,5 jaar.

De overname wordt vermoedelijk in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond.Gerelateerd