Literair Gezelschap maakt spelregels voor stadsdichter

10-07-2018 Nieuws Redactie

Beeld ontleend aan het boek 'De stad is een jas' van de voormalig Wageningse stadsdichter Martijn Adelmund - een aanrader overigens


SCHIEDAM - Het Literair Gezelschap gaat in overleg met de Bibliotheek Schiedam en de gemeente spelregels opstellen voor het werven van een stadsdichter.

Dat is het gevolg van het besluit van de gemeenteraad het initiatief voor een stadsdichter te steunen. Nu wordt het voor het gezelschap en de bieb zaak om helder te krijgen wat de vragen en verlangens aan een stadsdichter zijn. Wat Schiedam te bieden heeft. En hoe de dichter aan te stellen.

"Een van de onderdelen zal natuurlijk een proeve van bekwaamheid zijn", zo stelt het Literair Gezelschap. "Zodra alle eisen zijn bepaald wordt de verkiezing uitgeschreven." Als daarop een goede respons volgt en het selectieproces voorspoedig verloopt, kan de Schiedamse stadsdichter worden gepresenteerd en geïnstalleerd op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. "De functie van stadsdichter is voornamelijk ceremonieel, maar er zal wel worden gevraagd om belangrijke gebeurtenissen in de stad met poëzie te verrijken", aldus de initiatiefnemers.

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date