Liduina's verzameld op Grote Markt

14-06-2015 Nieuws Ted Konings

SCHIEDAM - Een klein traantje werd hier of daar gesignaleerd - maar bovenal was het vrolijk: ongeveer honderdtwintig Liduina's verzamelden zich tegen elf uur op de Grote Markt, gewoon, om elkaar te ontmoeten. Maar ook natuurlijk om plezier te hebben met het uitgebreide programma dat is opgetuigd.
Koren en bands en een violist, een viering en een lezing, de presentatie van een nieuw biertje, een modeshow, een kunstroute, een themawandeling, er is echt van alles te doen op de Liduinanaamdag in de stad. 139 Liduina's lieten van te voren weten te komen, tegen twaalven hadden ruim 120 van hen zich gemeld bij de inschrijving. Daar kregen de echte Liduina's - toch allemaal vrouwen - een bandje, zoals in de disco. Het geeft hen vandaag verschillende voordeeltjes bij allerhande organisaties en winkeliers.
De burgemeester sprak warme woorden, de oudste en jongste Liduina mochten samen de nieuwe Liduinaroos ten doop houden, en even na half twaalf stonden er dikke vrouwen op, op de markt. De gang was naar het bordes, voor de groepsfoto. Eén man, Kor Kegel, met een foto van zijn onlangs overleden vrouw Ludy. Stoer. Maar ook Cato Liduina Biesjot, met 2,5 jaar de allerjongste Liduina present. De drukte op de trappen groeide.... juist toen de zon doorbrak.

Bekijk de foto's


Gerelateerd