Kunst Werkt vindt alternatief voor Pand Paulus

09-11-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Stichting Kunst Werkt heeft een vervangende ruimte gevonden voor Pand Paulus. De kunstenaars, verenigd in de stichting, gaan in 2016 exposeren en exposities organiseren in Ruimte in Beweging.

Ruimte in Beweging is een theater/expositieruimte, aan de Boterstraat 81, een initiatief van choreograaf Liat Magnezy. Het presenteert zich als werkplaats en platform voor de podiumkunsten en beeldende kunst. Eerder was in het pand het Centrum voor Beeldende Kunst gevestigd en nog eerder het glasmuseum. Kunst Werkt gaat er vanuit met Ruimte in Beweging een nieuwe partner te hebben gevonden om het culturele aanzien van Schiedam mee gezicht te geven.

Kunst Werkt heeft vijftien jaar gebruik kunnen maken van Pand Paulus, aan de Korte Haven en organiseerde daar jaarlijks zo'n tien tentoonstellingen. Afgelopen tijd werd duidelijk dat het de financiële middelen niet heeft om de huur na 1 januari voort te zetten, ondanks een toegezegde huurverlaging. De stichting werd flink gekort op subsidies. Komend jaar viert Kunst Werkt zijn 25-jarig bestaan.

 

 


Gerelateerd