Kortekaas kampioen tonnetje steken

15-09-2015 Nieuws Redactie

Winnaar Robert Kortekaas ontvangt de wisselbeker van Helga Ezendam

SCHIEDAM - Robert Kortekaas is de winnaar van het NK Tonnetje Steken 2015. Het lukte hem in de derde finaleronde als enige de ring onder het tonnetje te steken en daarmee de felbegeerde wisselbeker mee naar huis te nemen. Kortekaas komt uit Kethel, dus de beker blijft dit jaar dicht bij huis.

Het was lekker druk op het Kerkplein in Kethel en ook de weergoden waren goed gestemd. Van de 38 deelnemers gingen er zeven door naar de finale, waaronder de winnaar van vorig jaar Vincent Kerklaan. Het spande erom of het hem zou lukken om voor de derde keer op rij het kampioenschap te winnen. Het was uiteindelijk Robert Kortekaas die hem zijn titel ontnam.

De 31e editie van het jaarlijkse Tonnetje Steken werd dit jaar geopend door burgemeester Cor Lamers. Deze had voor de gelegenheid de ambtsketen van Kethel en Spaland omgehangen. Lamers bevestigde als openingshandeling de ring die moest worden gestoken onder het tonnetje. Voorzitter Helga Ezendam van de organiserende muziekvereniging St.-Radboud reikte hem deze aan. St.-Radboud kijkt terug op een geslaagd kampioenschap.

Gerelateerd