Categorieën

Service

Korenbeurs Schiedam te zien op Schiphol

Korenbeurs Schiedam te zien op Schiphol
Nieuws

Korenbeurs Schiedam te zien op Schiphol

  • Redactie
  • 20-12-2021
  • Nieuws
Korenbeurs Schiedam te zien op Schiphol

Bij de achttien bibliotheken die specifiek onder de aandacht gebracht worden zit ook de Korenbeurs Schiedam; foto: Jan van der Ploeg


SCHIEDAM - Internationale transferreizigers op vliegveld Schiphol kunnen nu kennismaken met het Nederlandse bibliotheekwerk. In de zogenoemde Airport Library worden sinds kort achttien bibliotheekvestigingen uitgelicht op één van de digitale schermen. Ook de Korenbeurs Schiedam zit hierbij.

Vanuit het idee dat Airport Library niet alleen fungeert als de etalage van de Nederlandse cultuur op Schiphol, maar ook als vestiging en visitekaartje van de gezamenlijke Nederlandse bibliotheken, is een digitale presentatie gemaakt. In deze presentatie is aandacht voor het verleden en heden van de Nederlandse bibliotheken en specifiek voor achttien aansprekende vestigingen. De bezoeker van de bibliotheek in het transfergedeelte van Schiphol, volgt de verhalen via korte teksten, maar vooral via veel foto’s.

De achttien bibliotheken die specifiek onder de aandacht gebracht worden zijn Korenbeurs Schiedam, De Nieuwe Bibliotheek Almere, Eemhuis Amersfoort, OBA Oosterdok Amsterdam, Rozet Arnhem, School 7 Den Helder, Huis van Eemnes, Bibliotheek Goes, Chocoladefabriek Gouda, Forum Groningen, HuB Kerkrade, Blokhuispoort Leeuwarden, De Bibliotheek op het station Rotterdam, De Boekenberg Spijkenisse, LocHal Tilburg, Neude Utrecht, Petruskerk Vught en Airport Library zelf.