Koninklijke Erepenning voor Excelsior ‘20

23-09-2021 Nieuws Redactie

Burgemeester Cor Lamers overhandigt de Koninklijke Erepenning aan Ruud de Leede, algemeen voorzitter van de vereniging; foto: stock


SCHIEDAM - Excelsior ‘20 krijgt de Koninklijke Erepenning toegekend. Dat heeft Zijne Majesteit de Koning bepaald.

Dit ter gelegenheid van het honderdjarig jubileum van de vereniging op 13 juni 2020. Vanwege de Coronamaatregelen kon de penning niet eerder worden uitgereikt. Dit gebeurt nu bij de start van het voetbalseizoen voor Excelsior ’20 op zaterdag 25 september. Burgemeester Cor Lamers overhandigt de Koninklijke Erepenning aan Ruud de Leede, algemeen voorzitter van de vereniging.

De Koninklijke Erepenning is een bijzondere onderscheiding, die uitsluitend is bestemd voor die verenigingen die ten minste een halve eeuw bestaan. De onderscheiding wordt alleen uitgereikt bij de viering van het vijftigjarig bestaan of een veelvoud van vijfentwintig jaar. Om voor een erepenning in aanmerking te komen, moet een vereniging zich onder andere op haar terrein te onderscheiden. 

In voorgaande jaren viel die eer te beurt aan onder meer de Schiedamse handbalvereniging Door Wilskracht Sterk en de Schiedamse Basketbalvereniging Juventus.