Komend weekend A13 dicht - maar niet voor voetgangers

11-04-2016 Nieuws Redactie

Foto's: Flaneren op de Flyover


ROTTERDAM - Aanstaand weekend is de A13 tussen het Kleinpolderplein en de N470, bij Delft-Zuid, afgesloten voor werkzaamheden. En delen van de weg zijn zelfs begaanbaar voor wandelaars en festivalgangers.

De versperring - in de richting Delft - geldt van vrijdagavond tien uur, tot maandagmorgen vijf uur. De omleiding loopt via de A4, Schiedam-Delft.

Rijkswaterstaat voert op het weggedeelte diverse werkzaamheden uit aan het asfalt en de viaducten. Tijdens dit weekend vervangt RWS  ook het asfalt ter hoogte van afrit Rijswijk. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

De afsluiting van de weg wordt benut voor opmerkelijk festival: Flaneren op de Flyover. Zaterdag kan iedereen die dat wil wandelen op de snelweg, picknicken op het asfalt en uitkijken over Rotterdam - want sommige wegdelen liggen hoog. Douwe Bob en Spinvis komen langs, er wordt aan yoga gedaan en er is een ontbijt. Het Observatorium en de Werkgemeenschap Kleinpolder zagen hun kans schoon om het verkeersplein ook eens 'lekker' onder de aandacht te brengen.Gerelateerd