Koeler weer in zicht

04-08-2018 Nieuws Redactie/Vlaardingen24

SCHIEDAM – Het mag wel een ‘tikkie’ minder en het liefst met wat regen erbij. Dat valt steeds vaker te horen in Schiedam; mensen lijken de tropische temperaturen zo'n beetje zat te worden.

Zij kunnen in de loop van komende week op hun wenken worden bediend. De grotere weersinstituten schatten in dat vanaf donderdag de temperatuur zakt naar zo’n 22, 23 graden; daarmee is de tropische hitte even voorbij.

Vandaag wordt het in Schiedam naar verwachting 27 graden, morgen 25, een klein ‘dipje’, maar van maandag tot en met woensdag loopt het kwik weer wat op met temperaturen van 27 tot 30 graden. Op woensdag is er dan weer wel zo’n dertig procent kans op regen en dat loopt op donderdag op tot zeventig procent. Dan wordt het weer wat meer ‘normaal’ voor de tijd van het jaar, en vergeleken met nu aangenaam en koeler. Het KNMI schat in dat er veertig procent kans is op een licht wisselvallig weertype met temperaturen rond normaal en twintig procent kans op een duidelijk koeler en wisselvalliger weertype.Gerelateerd