Knippen verleer je niet, maar praten en lachen werd gemist

03-03-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM – Knippen verleer je nooit, zeggen de dames van Luciënne’s Hairstyle, na tien weken zonder klanten en hooguit een beetje trainen op manlief. Dat zal het punt niet worden vandaag, nu de kapsalon op de hoek Strijensestraat/Nieuwe Maasstraat net als al die andere de deuren weer kan openen. Het staan, daar ben je als kapster ook in gehard. “Het is eerder dat ik vanavond met een rauwe keel thuiskom”, aldus Jacqueline van Spelden, samen met de naamgeefster van de zaak en ‘jongste aanwinst’ Emma blij weer aan het werk te zijn. “Thuis praten we niet zo veel...” Misschien dat ook de mondhoeken wat vermoeid zullen zijn, van al het lachen.

De komende drie weken zitten Luciënne en Jacqueline, al heel lang de vaste ‘gezichten’ in de kapsalon, ramvol met klanten. “Anders dan na de vorige lockdown, toen we alle vaste klanten zijn gaan bellen, hebben we nu alleen de klanten die al een afspraak hadden staan toen we in december dicht moesten gebeld en de anderen via facebook gevraagd zich te melden als ze een afspraak wilden maken”, vertelt eigenaresse Luciënne de Groot. “Daarna heb ik tien uur achter mekaar zitten inplannen...” Emma, die nog niet zo veel ‘vaste’ klantjes heeft omdat ze nog maar net begonnen is, heeft nog wel plek, voor wie geen drie weken wil wachten voor een knipbeurt of watergolf.

Net zoals de kapsters in de Gorzen zijn vandaag in Schiedam velen weer aan het werk gegaan. De kapper en kapster, de pedicure, de schoonheidsspecialiste, maar ook de masseurs en chiropractors en de rij-instructeurs. Zij moesten op 15 december hun werk staken toen duidelijk werd dat het aantal Coronabesmettingen in Nederland harder opliep dan de gezondheidszorg kon dragen.Gerelateerd