Categorieën

Service

Kleedkamerdief krijgt tien maanden

Kleedkamerdief krijgt tien maanden
Sport

Kleedkamerdief krijgt tien maanden

  • Redactie
  • 14-06-2016
  • Sport
Kleedkamerdief krijgt tien maanden
ROTTERDAM - Tien maanden cel. Die straf kreeg Fatos P. vandaag opgelegd door de Rotterdamse rechter voor het stelen van spullen uit kleedruimtes van voetbalclubs.

De 28-jarige man sloeg toe bij Excelsior'20 en Hermes-DVS. Ook andere voetbalclubs in regio als Victoria in Vlaardingen en VOC in Rotterdam kregen bezoek van hem en zijn toenmalige echtgenote Sharely M. Zij kreeg een straf opgelegd van veertig uur werkstraf.

De officier van Justitie had twee weken geleden vijftien maanden cel tegen P. geëist. Tegen M. was door de officier om een voorwaardelijke boete van 750 euro gevraagd. Zij houdt vol niet te hebben geweten dat haar man op strooptocht ging. De rechter achtte maar in één geval bewezen dat zij betrokken was bij de diefstal.

P. ging tussen oktober 2015 en februari 2016 met name tijdens avondtrainingen de clubs af. In kleedkamers nam hij sporttassen mee. De buit bedroeg kleding, portemonnees en pinpassen. Hij werd herkend via beelden van beveiligingscamera’s bij de clubs.

P. zat nog in de proeftijd van twee eerdere veroordelingen. Daarom moet hij nog een voorwaardelijke straf van twee weken uitzitten. Verder wordt zijn proeftijd met een jaar verlengd. In die tijd moet hij onder meer behandelingen volgen.