Klachten over 'visuele hinder' van affakkelen bij Shell Pernis

18-08-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM – Intrigerend bericht van de DCMR. Bij de milieudienst kwamen gisteravond klachten binnen uit onder meer Schiedam over ‘visuele hinder’ vanwege activiteiten bij Shell Pernis.

Daar werd gisteravond afgefakkeld, het verbranden van gassen die vrijkomen bij het productieproces van aardolieproducten. In dit geval ging het om een verbranding die nodig is omdat een fabriek na een eerder probleem opnieuw werd opgestart.

Dat leverde maar liefst dertig klachten op: mensen die last hadden van het geluid van het affakkelen, met name vanuit Hoogvliet, maar dus ook mensen die visuele hinder hadden.

Maar wat zou dat zijn: visuele hinder?

Wat er te zien is (kijk bijvoorbeeld maar eens hier), is een grote fakkel. Worden mensen daarvan bang, omdat het er dreigend uitziet, wellicht met Beiroet in het achterhoofd? Is men bezorgd over de gevolgen voor het milieu? Of hield het mensen uit de slaap, omdat gordijnen ontbraken of mensen die vanwege de warmte niet dicht wilden doen? De hinder werd behalve uit Schiedam gemeld uit Vlaardingen, Hoogvliet en

Afijn: het affakkelen ging een groot deel van de nacht door. 
Gerelateerd