Kinderen en jongeren geven mening over thema's

22-07-2021 Nieuws Redactie

De jongeren gaven hun mening op allerlei gebieden; foto gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Ruim drieduizend Schiedamse jongeren en kinderen hebben hun mening gegeven over hoe zij vinden dat het gaat in Schiedam.

Jongeren van 12 tot 23 jaar lieten via de jeugdmonitor van de gemeente weten hoe zij denken over thema’s zoals lekker in je vel zitten, kansengelijkheid en meedenken en meedoen. Er kwam onder meer uit dat 61 procent van de 11 tot 17-jarigen zich 'goed, gezond of uitstekend' voelt. In de leeftijd 17 tot 23 ligt het percentage op 77 procent.

Verder kwam er uit de monitor dat 59 procent van de 11 tot 17-jarigen in de vrije tijd het liefst met sociale media of gamen bezig is. 73 procent van de 17 tot 23-jarigen houdt zich voornamelijk met deze zaken bezig in de vrije tijd. Verder voelt ruim een derde van de jongeren zich onveilig als ze alleen over straat gaan en onder 17-plussers is dit ruim de helft.

Elke twee jaar vraagt de gemeente kinderen en jongeren in de stad om hun mening. Daarnaast is er een Kindergemeenteraad die met de gemeente meedenkt en adviezen geeft, onder begeleiding van De Kleine Ambassade. De adviezen die de Kindergemeenteraad de afgelopen twee jaar aan de stad heeft gegeven, zijn verzameld in de Goed Nieuws-krant. Die is op 12 juli overhandigd aan wethouder Patricia van Aaken.