Categorieën

Service

Kethel Spaland sportploeg van 2015

Kethel Spaland sportploeg van 2015
Sport

Kethel Spaland sportploeg van 2015

  • Redactie
  • 09-01-2016
  • Sport
Kethel Spaland sportploeg van 2015

Kethel Spaland kampioen, 2 mei 2015

SCHIEDAM - De zaterdagafdeling van Kethel Spalandis de Schiedamse 'Sportploeg van het jaar'. De voetbalclub werd vorig seizoen kampioen in de Derde Klasse en promoveerde zo naar de Tweede Klasse. De twee andere genomineerden waren SVDPW (promotie via de nacompetite naar de Eerste Klasse) en de honkbalploeg van SV & HV Schiedam (kampioen Tweede Klasse).

De titel Sportman/Sportvrouw van het jaar ging opnieuw naar boksster Nouchka Fontijn. Zij kreeg de prijs vanwege haar goede prestaties in 2015, waaronder haar gouden medaille op de Europese Spelen. Tafeltennisster Britt Eerland en judoka Mark Roon waren de twee andere genomineerden.

Luke Verburg kreeg de prijs voor Talent van het jaar. De jonge wielrenner en mountainbiker fietste in 2015 liefst achttien hoofdprijzen bij elkaar. Judoka Süheyl Uyar en cricketer Rens van Troost (tijdens het KNCB Gala uitgeroepen tot 'Crickettalent van het jaar') waren de twee andere genomineerden.

De prijzen werden zojuist in de Hagazaal van het Stadskantoor uitgereikt door wethouder Nathalie Gouweleeuw. Zij reikte voor het eerst ook een aanmoedigingsprijs uit. Deze ging naar het G-voetbalteam van HBSS.