Kerst op zijn Zweeds, in Sveaparken

04-12-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Kerst op zijn Zweeds. Dat moet het worden in Sveaparken, volgende week zaterdag, als bewoners en middenstanders uit de wijk een bijzonder Kerstmis inluiden met een wijkfeest.

Het zijn de bewoners van het Malmö en de ondernemers van het Kronaplein, die in samenwerking met WOT Noordrand en de cultuurscouts het evenement-met-een-Zweeds-tintje organiseren.

Op het feest wordt een bijzonder tijdelijk lichtkunstwerk onthuld - natuurlijk als de avond valt. Dit kunstwerk is een participatieproject van de Schiedamse kunstenaar Yvon Koopman en bewoners van het Malmö. Daarna zal de kerstboom, als centraal punt in de wijk, ontstoken worden. Verder zal er een kerstlunch zijn, een expositie van beelden en schilderijen van wijkbewoners, een gevarieerd kinderprogramma en een kerstmarkt, waarbij een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan het goede doel.

De lunch is vanaf een uur, in de Krona Lounge (Malmö 75). Opgeven is gewenst, via noordrand@wotschiedam.nl. De ruimte is tot vijf uur 's middags ingericht als expositieruimte. De expositie toont beelden en schilderijen van creatieve bewoners van Sveaparken. Om twee uur begint de kerstmarkt, die tot ongeveer negen uur zal duren. Daar wordt het volgens de organisatoren gezellig rondsnuffelen tussen boeken, (tweedehands) kerstartikelen en -decoraties. Het zijn lokale ondernemers en wijkbewoners die hun waar verkopen, waarbij een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan Stichting Opkikker, die mooie ervaringen organiseert voor chronisch zieke kinderen. Het geheel wordt opgeluisterd door een zanger en muzikanten die in Zweedse stijl hun liedjes ten gehore brengen. Zelfs de kerstman doet mee: hij loopt rond en maakt graag een selfie met u en uw kinderen of kleinkinderen.

Het kinderprogramma begint om twee uur. Bij WOT Noordrand kunnen de kinderen popcorn en marshmallows roosteren en onderuitzakken bij een kerstfilmpje. De cultuurscouts van Mooi Werk zijn aanwezig achter een kraampje in Zweedse stijl met Lussebullar, Glögg en pepparkakor. Daarna wordt de kerstboom, als centraal punt in de wijk, ontstoken en is gelegenheid na te praten onder het genot van een glaasje glühwein of warme chocolademelk.Gerelateerd