Juridische hulp tegen Schiedamse huisjesmelkers

19-11-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Schiedammers die twijfelen of ze teveel huur betalen of hun borgsom niet terug durven vragen kunnen aankloppen bij Dimitri van Tienhoven. De rechtenstudent en oprichter van Rent To Save pakt huisjesmelkers aan op no cure no pay-basis. “Hoewel de meesten wel weten dat er gemaximeerde huurprijzen bestaan, betalen huurders soms veel te veel huur. De omslachtige procedure van opmeten, berekenen en vooral het procederen, is afschrikwekkend.”

Op bezoek bij vrienden en vooral medestudenten komt vaak de huurprijs van een studentenkamer of appartement ter sprake. En zo kwam van Tienhoven erachter dat mensen vaak veel meer betalen dan ze moeten doen. “Ik heb weleens mensen informeel bijgestaan als ze problemen hadden met verhuurders en zo kwam ik erop om Rent To Save op te richten.” Hoewel men zelf met het puntenstelsel objectief kan meten of ze het juiste bedrag betalen, is dat vaak toch ingewikkeld volgens van Tienhoven. “En van die barrière maken verhuurders juist vaak gebruik, mensen laten het er dan bij zitten en krijgen hun borgsom niet terug. Ze zinspelen er gewoon op dat zeker studenten het er wel bij zullen laten zitten en op die manier honderden tot soms zelfs duizenden euro's per jaar te veel betalen.” Bovendien ligt de plicht voor een inventarisatie bij de verhuurder: de bewijslast voor de staat van een woning of studentenkamer is de verantwoordelijkheid van de verhuurder. “En dat weten mensen vaak niet en dat is wat me met name vreselijk irriteert: dat huisjesmelkers doodleuk inspelen op het gebrek aan kennis onder het publiek", aldus de oprichter.

Een website is er nog niet, maar geïnteresseerden kunnen alvast in contact komen met Rent To Save via de Facebook-pagina facebook.com/RentToSaveJuridischeDienstverlening.

 


Gerelateerd