Jongeren beleven Vuurdoop

09-06-2019 Nieuws Redactie


ROTTERDAM - In de Rotterdamse kathedraal aan de Mathenesserlaan waren gisteren een kleine vijfhonderd kinderen van twaalf, dertien jaar en hun begeleiders te gast voor de Vuurdoop. Daaronder een kleine delegatie uit parochie De Goede Herder uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

De Vuurdoop wordt ieder jaar op de dag voor Pinksteren gehouden en is bestemd voor de kinderen die dit jaar in hun kerkelijke gemeenschappen gevormd worden. Het vormsel is een van de sacramenten van de katholieke kerk, een teken van een bewuste keuze voor deelname in de gemeenschap en een handreiking vanuit die gemeenschap dat de jongere er 'echt' bijhoort.

De Vuurdoop is een dag die gaat over geloof en ontmoeting, inspiratie en vuur, aldus de organisatoren. Er is spel en overweging, creativiteit en gesprek. Code Rood was het gisteren in de kathedraal, volgens bisschop Hans van den Hende. Want rood, de kleur van de Geest, moet iedere dag op het levenspad van kracht zijn. “Opdat onze harten gevuld worden met liefde, wijsheid en vrede.”

Het mooist vonden de Schiedamse jongeren gisteren het beklimmen van de toren, met uitzicht op uiteraard hun eigen stad, maar ook het steeds verder de hoogte inschietende stadscentrum van Rotterdam. Plus een windkracht die ook bij de geest van Pinksteren leek te horen.

Bekijk de foto'sGerelateerd