Jonge vuurwerkfanaten op de bon

31-12-2017 Nieuws Redactie

De ruim dertig vuurwerkvrije zones van Schiedam in beeld

SCHIEDAM - Toezicht & Handhaving  en andere diensten hebben de handen vol aan het opsporen en aanspreken van vooral jonge vuurwerkafstekers. Die mogen pas vanaf zes uur hun gang gaan, maar kunnen het duidelijk niet laten.

Vanmiddag ging de Lichtblauwe Brigade op bezoek, thuis bij een twaalfjarige jongen die met illegaal vuurwerk op zak liep. Zijn ouders op De Akkers bleken niet te weten wat hun zoon op zak had. Onder een proces-verbaal kwamen de jongen - en zijn ouders - niet uit.

Gisteren gebeurde hetzelfde bij een jongeman uit de Nieuwe Maasstraat. Ook een jonge vuurwerkafsteker op de Olof Palmeborg kreeg een bon omdat hij te vroeg zijn knallers aanstak. 

Overigens hebben veel mensen de indruk dat het voortijdig afsteken van vuurwerk dit jaar op minder grote schaal gebeurt dan voorheen. Of dat te danken is aan verstevigde controles of vooral aan de regen, is nog niet duidelijk.

De hulpdiensten maken zich nu klaar voor de jaarwisseling. Koud hoeven zij het vannacht niet te hebben: oudjaarsdag 2017 gaat in onze regio de geschiedenis in als de warmste ooit gemeten. Op het Rotterdamse vliegveld werd het 12,9 graden (om half twaalf).


Gerelateerd