Jonge Schiedammer gepakt bij voorbereiden overval

08-03-2018 Nieuws Redactie

Het geïmproviseerde mes van de Schiedammer; foto: politie

VLAARDINGEN -Alerte getuigen zorgen maandagmiddag voor de aanhouding van een zeventienjarige Schiedammer in Vlaardingen. Dit meldt de politie. De Schiedammer bleek in bezit van een geïmproviseerd mes en wordt verdacht van het voorbereiden van een overval op een winkel op de Callenburgstraat in de Haringstad.

Getuigen, volgens de politie 'met een scherp oog', zagen de jonge Schiedammer rondhangen in de zijstraat van de Schiedamseweg. Zij vonden dat hij zich vreemd gedroeg: hij leek de omgeving te verkennen en moed te verzamelen om richting een winkel te lopen. Toen de jongeman eenmaal in de benen ging, trok hij een capuchon over zijn hoofd, zette een zonnebril op, deed handschoenen aan en liep in de richting van een winkel. Toen hij de deur van deze winkel wilde openen, werd hij afgeleid door een voorbijrijdende auto. Daarop liep hij weg.

Toen de politie was gealarmeerd en agenten de jongeman wilden fouilleren, sputterde hij tegen en al snel bleek waarom. Hij droeg een geïmproviseerd mes dat direct in beslag werd genomen. De verdachte is ingerekend voor verhoor.


Gerelateerd