Categorieën

Service

Jong ooievaarsleven in Beatrixpark

Jong ooievaarsleven in Beatrixpark
Wonen

Jong ooievaarsleven in Beatrixpark

  • Redactie
  • 20-05-2017
  • Wonen
Jong ooievaarsleven in Beatrixpark

Foto's: Petra Wegman

SCHIEDAM - Zeker weten hoeveel kleintjes er zijn, weet nog niemand. Maar duidelijk is dat er jong leven is in het ooievaarsnest van het paar in de kinderboerderij in het Beatrixpark.

Dik een maand werd er gebroed in het nest, maar nu is de relatieve rust over en wordt er af en aan gevlogen met voedsel voor de kleintjes. Die zijn nog niet goed te zien, laat staan dat duidelijk is hoeveel eieren en hoeveel ooievaarskuikens er zijn. Maar dat de ouders er veel werk aan hebben, is iedere fietser die ter hoogte van 't Hoefblad de moeite neemt even af te stappen, duidelijk.

Opluchting overheerst bij de medewerkers van de kinderboerderij, nu de nieuwe bewoners zich aandienen. Vorig jaar had hetzelfde ooievaarskoppeltje ook eieren op de nestpaal. In een ‘onbewaakt’ ogenblik zagen kraaien echter kans om de eieren te stelen.

De kinderboerderij gaat zodadelijk open en blijft dat tot half vijf. Morgen idem dito. Komende zondag - tijdens het Lentefeest - trakteren de medewerkers van de kinderboerderij op beschuit met muisjes.