Jaren cel voor Schiedammer

18-06-2017 Nieuws Redactie

BREDA - Een twintigjarige Schiedammer is vrijdag door de rechter in Breda, veroordeeld tot een celstraf van 4,5 jaar voor drugssmokkel. In de bestelbus van de man werd in december bijna vierhonderd kilo cocaïne aangetroffen bij de grensovergang Hazeldonk.

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van acht jaar, maar vanwege zijn jonge leeftijd en het feit dat de Schiedammer zwakbegaafdheid is, valt de straf lager uit. De man werd op 3 december aangehouden tijdens een controle bij de grensovergang onder Breda. In zijn bestelbus vond de marechaussee een groot aantal boodschappentassen met daarin in totaal tweehonderd pakketten cocaïne. In een verborgen ruimte in de bestelbus werden nog eens tweehonderd pakketten gevonden. De aangetroffen drugs had een straatwaarde van miljoenen euro’s.
 
De straf valt lager uit dan geëist. Vanwege zijn beperkt cognitief vermogen kan volgens de rechter niet worden uitgesloten dat de verdachte makkelijk beïnvloedbaar is en anderen daar misbruik van hebben gemaakt.Gerelateerd