Jaar Belgische cel voor Schiedamse

29-10-2018 Nieuws Redactie

HASSELT - Een 36-jarige Schiedamse is samen met een vrouw uit Wagingen van twintig door de correctionele rechtbank in het Belgische Hasselt veroordeeld tot één jaar celstraf, waarvan de helft effectief op zijn Belgisch, onvoorwaardelijk in het Nederlands.

De rechtbank achtte het bewezen dat de twee van plan waren om een inbraak te plegen in een woning in Hasselt. Ze werden vrijgesproken van de aanklacht deel te hebben uitgemaakt van een 'vereniging'. De twee werden door de bewoner van het pand dat zij op het oog hadden, staande gehouden.

Bij hun arrestatie hadden ze een schroevendraaier, nylonkous, een sleutel en handschoenen bij zich. De twee waren bekenden van de politie, in Nederland en in Duitsland. De vrouwen vroegen bij de strafbepaling rekening te houden met hun gezinstoestand, namelijk de zorg voor hun kinderen. De repliek van de rechtbank was dat hun gezinstoestand hen niet verhinderde om ver van hun woonplaats een inbraak te gaan plegen. De procureur had vijftien maanden cel geëist.

Zie ook dit artikel van twee weken geleden.Gerelateerd