Ja!

12-08-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Petra van der Ham en Fred van de Griendt beloofden elkaar gisteren eeuwige trouw. Van doorslaggevend belang in de liefde tussen twee mensen - maar ook de opening van een kunstzinnige manifestatie.

Het gebeurde in Ruimte in Beweging, als opening van de expositie Couples. Onder een grote publieke belangstelling van familie en vrienden, maar ook van volstrekt vreemden die afkwamen op de nieuwe tentoonstelling.

Het werd een feest met alles erop en eraan. Trouwambtenaar Kathy Korporaal-Huitema die de jonge zestigers in de echt verbond -en een bijzonder recept had voor een gelukkig huwelijk (zie de video) - , getuigen, bruidsmeisjes, bruidstaart en champagne.

Yvon Koopman stelde Couples samen en dus ook de trouwerij. Op voorhand zocht zij een paar dat van plan was te trouwen. Ze vond Petra en Fred bereid de rol van 'openers' van de expositie op zich te nemen. Koopman nodigde drie kunstenaars en een 'kunstenaarscouple' uit om, geïnspireerd door het thema, bij elkaar passende en horende werken te tonen. Tot 8 september te zien in Ruimte in Beweging.


Gerelateerd