Inkoopdag verplaatst

11-12-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De workshop voor Schiedamse ondernemers die mee willen dingen naar opdrachten van de gemeente, is verschoven. De bijeenkomst stond gepland op 21 januari, maar wordt gehouden op 18 februari.

De gemeente Schiedam maakte enkele weken geleden bekend haar inkoopbeleid over een ietwat andere boeg te gooien. “We gaan het mkb-vriendelijker maken”, stelde wethouder Jeroen Ooijevaar bij die gelegenheid.

De gemeente Schiedam koopt jaarlijks voor 85 miljoen euro in. Daarvoor bestaat al een beleid, dat zal worden aangescherpt. “Meer en meer zal niet alleen de prijs leidend zijn”, aldus Ooijevaar, “maar zullen we ook vier andere gebieden in het beoordelen van aanbiedingen betrekken: duurzaamheid, of een aanbod innovatief is, diversiteit en de rol van lokale aanbieders.”

Buiten die criteria gelden er ook regels voor zogenaamde Europese aanbestedingen: alle inkoop van de gemeente die over vier jaar het bedrag van 220.000 euro te boven gaat, dient ‘Europees’ te worden aanbesteed. Daarvoor gelden regels die een Schiedamse middenstander of zelfstandige vaak niet helder op het netvlies heeft, net zo min als veel kleinere bedrijven.

Daarom de workshop op 18 februari. De gemeente wil lokale aanbieders ermee tegemoet komen. Op de avond worden onder meer de nieuwe systemen gepresenteerd die  vergevers en aannemers van opdrachten bij elkaar moeten brengen. Ook zal het gaan over Europees aanbesteden.

Zie dit artikel.


Gerelateerd