Inkijkje in werk van politie en douane in regio

27-12-2019 Nieuws Redactie

Foto: RTL


SCHIEDAM - 'Workplace reality programma’s' noemt tv-bedrijf RTL twee nieuwe programma's die binnenkort op dinsdagavond worden uitgezonden. Het gaat om 'De Douane in Actie’ en ‘Team Parate Eenheid’. In deze laatste serie figureert een politieteam dat ook Schiedam onder zijn hoede heeft. Uiteraard heeft ook de douane te doen in Schiedam. Onlangs figureerde de Schiedamse brandweer in 'Als de brandweer' op SBS 6.

In de twee nieuwe programma' s worden twee douane- en politie-eenheden gevolgd. "Van dertienhonderd kilo cocaïne in een container met bananenpulp, een postpakket met een lading gedroogde zeepaardjes, een namaakdesignertas meegenomen na een zonvakantie; elke dag weer onderschept de Nederlandse Douane de meest vreemde, exotische maar vooral illegale goederen", zo stelt RTL in een aankondiging. "De Douane In Actie biedt een unieke inkijk in een wereld die tot nu toe verborgen bleef." De douanebeambten zijn te vinden op vliegvelden en havens, maar voeren hun werkzaamheden ook onder water én in de lucht uit. ‘De Douane in Actie’ wordt geproduceerd door Simpel Media en is vanaf dinsdag 7 januari vanaf half negen te zien bij RTL 5.

‘Team Parate Eenheid’ toont het werk van de leden van de speciale eenheid die in de regio Rotterdam inzetbaar is daar waar nodig. "Vanuit het hoofdkwartier ondersteunen zij afdelingen in de hele eenheid, van ME-inzet tot aanhoudingen van gevaarlijke verdachten voor de recherche. Persoonsbeveiliging, demonstraties, rellende supporters, een inval of bloedstollende achtervolging in de regio Rotterdam; voor deze speciale eenheid is het dagelijkse kost." RTL stelt dat de kijker de mensen van deze dienst leert kennen en zo 'voor het eerst exclusief toegang krijgt tot de tot nu verborgen wereld van het Team Parate Eenheid'. ‘Team Parate Eenheid’ wordt ook gemaakt Simpel Media en is na De Douane in Actie te zien, vanaf half tien vanaf dinsdag 7 januari.Gerelateerd