Informatiecentrum Blankenburgverbinding open

01-10-2019 Nieuws Redactie/Vlaardingen24


VLAARDINGEN - Het informatiecentrum van de Blankenburgverbinding opent zaterdag zijn deuren voor het publiek. Deze dag staat de ondergrondse wereld centraal.

Bijna vijfduizend kilometer aan leidingen en kabels liggen ondergronds in de Rotterdamse haven. Daardoor wordt bijvoorbeeld ruwe olie, stroom en drink-, proces- en koelwater getransporteerd. Vanaf de Rotterdamse haven lopen de kabels en leidingen langs doorgaande wegen het gebied in, zo ook langs de Droespolderweg bij Rozenburg. Bij de aanleg van de Blankenburgverbinding wordt deze plek gekruist.

Hoe daar zorgvuldig omheen te bouwen? Hoe houd je de kabels en leidingen bereikbaar als de nieuwe snelweg er ligt? Er zijn creatieve en innovatieve oplossingen bedacht om hier mee om te gaan. Vier viaducten zullen door middel van een zogenoemde tafelconstructie gebouwd worden. Aan de hand van filmpjes en animaties vertellen de bouwers in het infocentrum over het hoe en wat. Om elf uur, een uur en drie uur zijn hierover presentaties. 

Het informatiecentrum over de Blankenburgverbinding is te vinden aan de Maassluissedijk 199 in Vlaardingen. De deuren gaan daar om tien uur open. De toegang is gratis.


Gerelateerd