Independence of the Seas komt voor het eerst langs

30-04-2017 Nieuws Redactie

Foto: Cees Groen

SCHIEDAM - Het is druk op de Nieuwe Waterweg met cruiseschepen dezer dagen. Vanmorgen schoof de Independence of the Seas gracieus langs de Maasboulevard. Voor het eerst.

Afgelopen dagen werden de liefhebbers van mooie schepen al vergast op de MS Rotterdam en de Caribbean Princess.

De komst van de Independence of the Seas is een soort van verrassing. Het cruiseschip had Le Havre als bestemming, maar de kapitein besloot vanwege stakende havenwerkers aldaar, uit te wijken naar de Maasstad.

Aan Royal Caribbean, exploitant van het schip, om op stel en sprong een interessant programma in Rotterdam op te tuigen. Aan boord van het schip is plek voor 3.634 passagiers en nog eens 1.365 bemanningsleden.

De komst naar Rotterdam is een bijzondere verrassing, niet alleen voor het personeel en de passagiers, maar ook voor de vele 'spotters' in en om Schiedam en Rotterdam: het is immers voor het eerst dat zij vanaf de boorden van de Nieuwe Waterweg de kans krijgen de Independence of the Seas te bekijken en op de gevoelige plaat vast te leggen. Zoals Cees Groen, die bijgaande foto maakte. Fotografen hebben tot het eind van de middag de tijd om aan de Rotterdamse Wilhelminapier hun slag te slaan - of anders zo even na vijven op de Schiedamse Maasboulevard.

Bekijk de foto's



Gerelateerd