Inbreker(s) gezocht

12-08-2018 Nieuws Redactie

De pinnende man; foto's: Opsporing Verzocht


SCHIEDAM - De politie is op zoek naar de mensen die op donderdagavond 18 januari een kluis met waardepapieren weghaalden uit een woning aan het Royaardsplein.

Een dag later ontdekten de zoons van de 74-jarige bewoonster van het pand aan het plein in Woudhoek de diefstal. Hun moeder was op vakantie.

In de uitzending van Opsporing Verzocht van afgelopen vrijdag werd er aandacht besteed aan de diefstal. Daarbij werden beelden getoond van een man die nog diezelfde dag bij een geldautomaat in Zoetermeer pinde met een pas, gestolen aan het Royaardsplein. Dat gebeurde rond tien voor elf bij een automaat aan het Meeuwenveld.

In de tv-uitzending wordt het volgende signalement gegeven van de pinnende man: een blanke tot lichtgetinte huidskleur, gekleed in een donkerblauwe jas met capuchon. Onder de capuchon droeg de man een honkbalpet met daarop in wit de letters N en Y. De klep van de pet heeft een lichtere kleur en bevat een rood logo. Daarnaast had hij een spijkerbroek aan en zwarte schoenen met een donkere zool. De pinner heeft donkere ogen.Gerelateerd