In Barcelona geliquideerde Schiedammer op dodenlijst

08-08-2018 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De twee weken geleden in Barcelona doodgeschoten Schiedammer Jamal M. stond op een dodenlijst, net als drie vrienden die bij hem waren.

De lijst is onderschept door Amerikaanse opsporingsdiensten, zo meldt de NOS.

Een schutter op een witte motor schoot M. eind juli dood, vlak nadat hij met enkele vrienden een club had verlaten. Zie dit artikel. Een van de vrienden, Zayd K. uit Schiedam, raakte gewond. Samen met twee anderen die er in Barcelona ook bij waren, zouden M. en K. op een dodenlijst staan, aldus de Amerikanen. De opsporingsdiensten onderschepten deze lijst in Zuid-Amerika. Ze is aan de Nederlandse politie doorgespeeld.

Als mogelijke opdrachtgever wordt Redouan T. genoemd, een crimineel uit Vianen. Deze man staat hoog op de Nationale Opsporingslijst. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij grootschalige drugshandel en het opdracht geven voor meerdere liquidaties in het Amsterdams-Utrechtse criminele milieu.

Het Openbaar Ministerie heeft een deal gesloten met een kroongetuige die heeft verklaard over de betrokkenheid van T. bij een aantal liquidaties. In maart werd de broer van deze kroongetuige in Amsterdam vermoord.

T. verblijft waarschijnlijk in het buitenland. Het OM heeft een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot zijn aanhouding.


Gerelateerd