Ieder kan volgen wat de Schiedamse politie doet tijdens volgdienst

28-03-2019 Nieuws Redactie

"Versterking uit onverwachte hoek..."; foto's: politie Schiedam


SCHIEDAM - De politie Schiedam is doende met een zogenaamde 'volgdienst': het korps maakt het de Schiedammers en anderen mogelijk te volgen wat zij doen.

En dat blijkt niet mis. Om twee uur begon de dienst. Bij aanvang zoals te doen gebruikelijk een 'briefing'. "Daarin worden de bijzonderheden van de afgelopen 24 uur gedeeld. Ook worden de high-lights uit de wijk onder de aandacht gebracht", zo meldde de politie-verslaggever van dienst, die alle wederwaardigheden meldt op facebook (politie Schiedam).

Daarna was het onder meer de eigen voertuigen nakijken - maar ook de controle van een auto in Nieuwland. Op verzoek kennismaken bij de kinderen van basisschool Ababil en langs bij kinderdagverblijf Cool Kidz. Het van de snelweg afhalen van een auto na een aanrijding op de A4. Met de milieupolitie op controle bij een eendenkooi. Actie na het aantreffen van een lege – maar mogelijk verdachte – tas op het station, controle van een horecagelegenheid.

Het is een tamelijk indrukwekkend rijtje als je ziet wat er op een dag allemaal voorbij komt. En het is niet allemaal gemakkelijk of gezellig. Winkels, met name levensmiddelenzaken, worden extra in de gaten gehouden in verband met de overvallen van de afgelopen tijd. Er is een 'nazorggesprek' bij een pas overvallen winkel. Een kort werkoverleg over auto-inbraken bij de Euroscoop en omgeving. Een gesprek op een basisschool waar ouders ruzie maken.

Wel weer leuk: de jarige Bob, hij werd zeven, mocht mee in de politie-auto. Daarna weer begeleiding van een aanrijding en er werd op de Calandstraat en Plesmanlaan gedumpt afval aangetroffen. En er was een poging tot beroving op het station, die werd onderzocht, zonder verdachten aan te treffen.

Een aparte is ook de aanhouding van man, een uurtje geleden. Hij was al aan de balie van politiebureau Marconiplein geweest om te zeggen dat hij wilde worden aangehouden, 'omdat hij zijn contactverbod had overtreden'. “Hij wist het allemaal niet meer.” Nadat de politie had uitgelegd dat hij niet zomaar kon worden aangehouden, vertrok de man naar de woning van zijn ex-vriendin. “Zij belde vervolgens dat hij er was. Wij troffen hem op zijn gemakje in de achtertuin zittend aan en kregen opnieuw de vraag of we hem dan nu konden aanhouden”, aldus de politie. “Dat hebben we dan ook maar gedaan.


Gerelateerd