Categorieën

Service

IBS Ababil Beste Nieuwkomer in debattoernooi

IBS Ababil Beste Nieuwkomer in debattoernooi
Nieuws

IBS Ababil Beste Nieuwkomer in debattoernooi

  • Redactie
  • 18-04-2016
  • Nieuws
IBS Ababil Beste Nieuwkomer in debattoernooi

SCHIEDAM - Er wordt druk gedebatteerd door Schiedamse jongeren. In Den Haag zijn Mert Incedal en zijn schoolgenoot vandaag actief in de Tweede Kamer en zaterdag lieten de debaters van IBS Ababil van zich horen op het Madurodam Basisschool Debattoernooi. 

Ababil eindigde op de elfde plaats, na enkele spannende debatrondes. De Schiedamse school werd daarmee Beste Nieuwkomer. De in totaal 250 leerlingen debatteerden over pesten in de klas, leerlingen die computerles geven aan docenten en vluchten voor armoede.

Voorzitter van de stichting Nederlands Debat Instituut, Roderik van Grieken stelt: "Leerlingen uit groep 7 en 8 zijn vaak heel betrokken bij de wereld om hen heen. Door met elkaar over actuele onderwerpen in debat te gaan, vergroten ze hun blik op de wereld en maatschappij en verrijken ze hun woordenschat. Daar hebben ze hun hele leven plezier van." Het toernooi wordt al tien jaar georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut met steun van Stichting Madurodam Steunfonds, het ministerie van Buitenlandse Zaken, ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, ministerie van Veiligheid & Justitie, de gemeente Rotterdam en gastlocatie Wolfert van Borselen Tweetalig.