Hulpdiensten claimen de ruimte

27-04-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM -Brandweer Rotterdam-Rijnmond begon gisteren met de campagne ' Geef hulpdiensten de ruimte'. Een dag voor wat een drukke Koningsdag had kunnen worden, willen de brandweermensen laten weten dat het van groot belang is dat de hulpdiensten hun weg, snel, kunnen vinden. Geblokkeerde doorgangen zijn daarbij funest. 

In Schiedam ging daarom wijkbrandweerman Olof Waltman, samen met de wijktoezichthouders Leon Verzijden en Herman Kriek op pad met de zogenaamde tankautospuit van de brandweer, om in de diverse wijken te kijken hoe het gesteld is met de bereikbaarheid van straten.

Hun bevindingen vielen niet mee. In diverse straten stonden auto's half op de weg, op de stoep geparkeerd. Het grote blusvoertuig kon daarom een straat soms lastig, soms helemaal niet door. De drie deelden flyers uit of stopten die onder ruitenwissers. 

In de hele regio zal aandacht gevraagd gaan worden voor situaties waar hulpdienstvoertuigen gehinderd worden door foutparkeerders. De brandweer zal de komende weken vaker op pad om te controleren.

Bekijk de foto's


Gerelateerd