Hulp voor hondeneigenaren in zuid bij goede voornemens

06-01-2020 Nieuws Redactie

Wim, Yogi en Hachiko laten zich gelden in de campagne tegen hondenpoep; foto's: Manja van de Plasse


SCHIEDAM - Wie door Schiedam-Zuid een wandeling maakt kan de komende tijd speciale 'hulphonden' tegenkomen. Ze moeten helpen in de strijd tegen hondenpoep op straat.

De honden zijn te herkennen aan fel gele hesjes. Die zijn voorzien van teksten die hondenbezitters eraan herinneren dat zij de hondenpoep van hun trouwe viervoeter op mogen ruimen met de speciaal daarvoor bestemde opruimzakjes. De zakjes zijn door de wijk heen te vinden in verdeelhouders die regelmatig worden aangevuld.

Op deze manier willen hondenbezitters uit de wijk elkaar herinneren aan de spelregels die horen bij het hebben van een hond. Het initiatief daartoe is genomen door de 'hondenwerkgroep' in de wijk, met vertegenwoordigers van de winkeliers in de Groenelaan, wijkbewoners en de gemeente.

Behalve de teksten op de vesten van de honden en de verdeelhouders  zullen er de komende maanden herinneringsteksten te vinden zijn op de stoeptegels van de straten. Met een krijtspuitbus worden die door hondenbezitters uit de wijk op de grond gespoten.

Voorbeelden van teksten op de hesjes zijn: 'Goede voornemens? Ruim hondenpoep op!',  'Mijn baas is top, die ruimt mijn poep op!' en 'Poep in de zak, is geen poep onder je hak!'


Gerelateerd