Huisman werkt mee aan Amerikaans windpark

30-08-2021 Nieuws Redactie

Huisman gaat een speciale kraan leveren voor het project in de VS; foto Huisman


SCHIEDAM - Het Schiedamse bedrijf Huisman heeft een contract afgesloten waarmee zij een bijdrage gaat leveren aan een van de eerste grootschalige offshore windparken in de VS.

Huisman gaat om een zogenaamde Leg Encircling Kraan van 1600 mt, te bouwen op de Sea Installer van Deme. Dat schip krijgt daarmee praktisch een verdubbeling van zijn hijscapaciteit. Dat is nodig om windturbines te kunnen installeren voor de Amerikaanse kust, in het project Vineyard Wind. Het gaat om windmolens van 800 MW. 

De nieuwe LEC heeft een giek van honderdveertig meter lang en kan een hoogte van bijna honderdzestig meter boven het hoofddek bereiken, waardoor deze kraan volgens Huisman ideaal is voor de bouw van offshore windparken. De kraan wordt vanuit de Nederlandse Huisman vestiging in Schiedam aan Deme geleverd.

David Roodenburg, CEO van Huisman: “We zijn erg trots dat we dit contract hebben gekregen. Deze upgrade onderstreept onze ambitie om onze kennis en expertise in te zetten om de volgende generatie windturbines zo efficiënt mogelijk te installeren."

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing aangepast.Gerelateerd