Hornaarnest nog niet verwijderd

06-10-2019 Nieuws Redactie/Vlaardingen24

Archieffoto


VLAARDINGEN - Traas Wondergem, een bedrijf gespecialiseerd in het bestrijden van wespen, wacht nog altijd op de opdracht om het nest van hoornaars dat in Vlaardingen is gevonden, te verwijderen.

In de buurstad waren begin september twee Aziatische hoornaars gezien. Eén werd er gevangen bij volkstuincomplex Zuidbuurt, tussen de Maassluissedijk en de Marathonweg en twee dagen later vloog er ook een in de Groen van Prinstererstraat. De Aziatische hoornaar is twee keer zo groot als een normale wesp, zijn steek is buitengewoon pijnlijk. Het grootste probleem is echter dat deze beesten een grote bedreiging vormen voor bijen en hommels die het de laatste jaren toch al zwaar hebben. De Aziatische hoornaar staat daarom ook op de lijst met dieren die vernietigd moeten worden, die van de zogenaamde invasieve exoten.

Afgelopen donderdag werd het nest van de hornaars dan eindelijk gevonden, het bevond zich aan de Marathonweg in Vlaardingen. Dat is gemeld aan provincie Zuid-Holland; die moet opdracht geven om het te verwijderen. En dat gebeurt dan zo snel mogelijk. Althans dat is de bedoeling, maar de wespenbestrijder van het gespecialiseerde bedrijf Traas Wondergem wacht nog steeds op de opdracht van de provincie.

Wilfred Reinhold, voorzitter van het Platform Stop Invasieve Exoten, weet dat de hornaarkoninginnen elk uur kunnen uitvliegen en een nieuw nest kunnen gaan maken, gezien het relatief zachte weer. Zowel Reinhold als de bestrijder van het gespecialiseerde bedrijf hebben vrijdag geprobeerd contact te leggen met de provincie Zuid-Holland, maar zij vonden geen gehoor. Het bedrijf had graag in het weekend aan de slag gegaan.


Gerelateerd