Honkbalwedstrijd Schiedam gestaakt

13-06-2016 Nieuws Redactie

HONKBAL - De honkbalwedstrijd tussen SV&HV Schiedam en Zwijndrecht is gisteren gestaakt. Spelers van beide teams gingen in de zevende inning met elkaar op de vuist.

Aanleiding vormde volgens aanwezigen het fluiten van de scheidsrechters. Die waren aangewezen door het thuisspelende Zwijndrecht, omdat de bond geen eigen scheidsrechters had gestuurd. Zij zouden opzichtig in het voordeel van Zwijndrecht hebben geleid. In de gelijkmakende zevende slagbeurt  zorgde dat voor een opstootje, waarbij spelers elkaar te lijf gingen. Naar verluidt werd daarbij ook een slagknuppel gebruikt. Na een afkoelingsperiode werd alsnog besloten niet verder te spelen. Tot teleurstelling van de flinke schare meegekomen Schiedamse supporters.

Welke gevolgen dat heeft voor de trotse lijstaanvoerder Schiedam, is nog onbekend. Zwijndrecht stond met 5-2 voor bij het staken van de wedstrijd. Voorlopig wordt geen uitslag in de ranglijst in de Eerste Klasse B opgenomen.

Zwijndrecht speelde goed, zeker aan slag. Het veldspel van Schiedam viel tegen, met de nodige fouten. Schiedam leek wel terug in de wedstrijd te komen, toen het handgemeen ontstond.

De bond moet nu beslissen of de 5-2 stand de eindstand wordt of dat de wedstrijd moet worden uitgespeeld.

Wassenaar stond met Domstad Dodgers gedeeld tweede in de Eerste Klasse B en won het duel van de Utrechters met maar liefst 3-21. De ploeg uit de sjieke kant van het Haagse staat nu in punten gelijk met Schiedam, maar heeft twee wedstrijden meer gespeeld. Schiedam won alle acht de wedstrijden die het tot gisteren speelde.Gerelateerd