Honderdzestig keer 240 euro voor foutief afslaan naar A4

18-02-2019 Nieuws Redactie

Foto: politie


SCHIEDAM - Honderdzestig bekeuringen werden er afgelopen week uitgeschreven na eenzelfde verkeersovertreding: vanaf de strook voor rechtdoorgaand verkeer toch rechtsaf de oprit van de snelweg op rijden.

Dat gebeurde net op Vlaardings grondgebied, bij de stoplichten voor 'Cincinatti'. Om vanaf de Vlaardingerdijk de A4 op te rijden, de Beneluxtunnel in, is er één strook naar de oprit. De politie kreeg veel klachten van medeweggebruikers dat bestuurders in groten getale vanaf de rijstrook voor rechtdoor tóch afslaan. Daarbij doemen ze plotseling op in de dode hoek van bestuurders die via de juiste route komen, of voor de bussen die vanaf de busbaan komen.

Een politieman van Team Verkeer hield het kruispunt afgelopen week drie avonden tijdens de spits in de gaten. Hij zag hoe het zes keer bijna misging. Maar liefst honderdzesig  overtredingen kon hij noteren. De bestuurders krijgen hun bekeuring thuis. Voor sommige automobilisten blijft de brievenbus klepperen, want de agent zag bestuurders die het alle avonden fout deden en dus drie keer prijs hebben. Dat loopt lekker op, met een 'stuksprijs' van 240 euro.

De discipline op de weg is toch vaak ver te zoeken. De politie meldt dat ook 42 mensen die een rood kruis negeerden na een ongeval op de A13 dit weekend, eveneens een 'prent' thuis kunnen verwachten. Ter hoogte van het Kleinpolderplein waren twee rijstroken gestremd nadat een oplegger losschoot van een vrachtwagen.


Gerelateerd