Hondenschool vreest bijtincidenten

15-03-2018 Nieuws Redactie

Foto: DTS

SCHIEDAM - Dog Training School (DTS) houdt zaterdag een manifestatie om de lokale overheid te overtuigen dat het mogelijk is toe te werken naar minder bijtincidenten met honden in Schiedam. 

De hondenschool is verbolgen over het feit dat haar het werk steeds lastiger wordt gemaakt. Recent is DTS voor de tweede keer in vijf jaar verhuisd, nu van sportpark Harga naar Thurlede. De school is daar opnieuw aanzienlijk krapper in de ruimte komen te zitten. Dat heeft consequenties voor het aantal trainingen dat kan worden gegeven en het aantal honden waarvoor plek is. "Waardoor niet alle honden met baasjes een goede basis kunnen krijgen." Dat verhoogt het risico op bijtincidenten, zo stelt Maja Groeneweg namens DTS. "Het lijkt nu wel of de afschuwelijke berichten van bijtincidenten belangrijker zijn dan het voorkomen hiervan."

DTS is gespecialiseerd in het trainen van honden met een hoog risico. Het laat zich er ook op voorstaan alle honden en alle mensen toe te laten. Voor minder-validen is de nieuwe kantine die op Thurlede werd neergezet echter moeilijk toegankelijk. "Zij kunnen het gebouw niet in en niet naar het toilet, ook al is dat wettelijk verplicht", aldus DTS

Groeneweg is daarom met andere DTS-leden een werkgroep gestart. "Om zo aandacht te vestigen op DTS, dat deze hondensportvereniging, voor deze ongeveer tweehonderd leden, gerund door vrijwilligers, heel erg belangrijk is, voor nu maar ook voor in de toekomst."

De manifestatie zaterdag begint om half twaalf, vanaf de hondenschool op Parkweg 412a. Leden lopen dan met en zonder hond naar het stadscentrum. Daar zal een demonstratie worden verzorgd, rond half een. "De werkgroep heeft de burgemeester uitgenodigd om naar de demonstratie te komen kijken."


Gerelateerd