Hoera, Sandra is zwanger en vraagt burgemeester ontslag

17-09-2021 Nieuws Kor Kegel

Sandra Mantingh wil na haar zwangerschapsverlof terugkeren in de Schiedamse gemeenteraad

SCHIEDAM – “Hoera!” zo begint Sandra Mantingh haar brief aan burgemeester Cor Lamers. Ze brengt hem op de hoogte van het heugelijke feit dat ze zwanger is “en eind dit jaar een nieuw Schiedammertje verwacht te baren.”  

Tot nu toe verloopt de zwangerschap voorspoedig. Sandra hoopt dat dat ook de komende weken het geval blijft. Maar ze wil een poosje met zwangerschapsverlof. Daarom vraagt ze de burgemeester om tijdelijk ontslag van het raadslidmaatschap. Sandra Mantingh is sinds 2018 lid van de Schiedamse gemeenteraad namens Groenlinks. In haar portefeuille heeft ze onder meer cultuur, dierenwelzijn, groen, klimaat, jongeren en onderwijs. 

Ze wil het tijdelijke ontslag op donderdag 28 oktober laten ingaan. Binnenkort zal ze de griffie van de gemeenteraad een kopie sturen van de verklaring van de verloskundige over de vermoedelijke datum van bevalling. Dat is noodzakelijk op grond van artikel X10 lid 1 van de Kieswet. 

Sandra Mantingh werkt bij de GGD Rotterdam-Rijnmond. Ze leest veel en weet alles over feminisme. Omdat Schiedam naast mooie kanten ook minder mooie heeft, wil ze een groen, sociaal en progressief geluid laten horen in het gemeentebestuur. Maar straks gaat de baby even voor.