Categorieën

Service

Hoekse Lijn krijgt nieuwe naam

Hoekse Lijn krijgt nieuwe naam
Nieuws

Hoekse Lijn krijgt nieuwe naam

  • Redactie
  • 11-03-2019
  • Nieuws
Hoekse Lijn krijgt nieuwe naam

SCHIEDAM - Ieder is op zaterdag 30 maart om twaalf uur uitgenodigd om in de middag bij station Vlaardingen-West de Hoekse Lijn symbolisch te herdopen tot Groot Nutteloos Bouwwerk.

Initiatiefnemer is Frank Musch, Vlaardinger, werkzaam in de logistiek en gedupeerde door het uitblijven van de snelle ov-verbinding. "Ik vond het tijd voor een gebaar, een ludieke actie."

De opening van de Hoekse Lijn is diverse malen uitgesteld wegens steeds opdoemende IT-problemen, en dat zit Musch dwars. "De berichtgeving omtrent de vermeende incompetentie van Bombardier, die de IT in goede banen zou moeten leiden, stemt niemand gerust. Intussen is de ergernis groot bij de reizigers die in de spits op station Schiedam-Centrum de overvolle bussen nog dienen te gebruiken."

Ook het gebrek aan empathie van de verantwoordelijke partijen richting de gedupeerde reizigers irriteert hem mateloos. "Vol trots wordt verteld over de ombouw, zonder ook maar één woord te bezigen over de gedupeerden. Er is nog steeds onduidelijkheid over compensatieregelingen na oplevering. De ondernemers in Hoek van Holland die nu al drie jaar op rij financiële nadelen ondervinden. Daarnaast de onbegrijpelijk starre houding van Bombardier, die weigert vragen te beantwoorden over de voortgang van het project."

Ook de gedachte dat de burgers uiteindelijk moeten opdraaien voor de immense kostenoverschrijdingen, heeft mede bijgedragen tot deze ludieke actie. Ontsproten aan het brein van Musch, die hoopt op een aardige opkomst, maar 'we het blijft eenvoudig'. "Een korte toespraak en we slaan een flesje champagne kapot." Dat 30 maart dicht bij 1 april ligt is echt toeval, aldus Musch.

Wellicht trekt de ceremonie ook Belgen. Musch had al contact met een Belgische krant. "Ooit moesten wij hier lachen om België, waar de nodige nutteloze bouwwerken staan. Wij laten nu zien dat we dat hier in Nederland ook kunnen."

PS. Dit artikel is na plaatsing gewijzigd