Historische Vereniging zoekt gastheren en gastvrouwen

20-06-2016 Nieuws Redactie

Vind je het leuk om over de geschiedenis van Schiedam te praten, zoals hoe het Rubensplein er vroeger uitzag, dan is de functie van gastheer of gastvrouw echt iets voor je

SCHIEDAM – Het heeft niet te maken met het afscheid van drie bestuursleden, aanstaande donderdagavond. De Historische Vereniging Schiedam zoekt gastheren en gastvrouwen voor het bezoekerscentrum aan de Hoogstraat 74a. Het onderkomen is altijd geopend op vrijdag van een tot drie uur en op zaterdag van elf tot vier, maar dat lukt alleen als er voldoende vrijwilligers zijn die bezoekers te woord kunnen staan.

De drie vertrekkende bestuursleden, Ruud Poels, Wim Schelberg en Dick Gelderblom, hadden andere taken op zich genomen. Het is dus niet door hun vertrek, dat er een tekort ontstaat aan gastheren.

De Historische Vereniging vraagt leden om maandelijks een of meer keren twee uurtjes vrij te maken om het bezoekerscentrum open te houden. Je komt er in leuk contact met andere geïnteresseerden in de geschiedenis van Schiedam, maar het gaat er simpelweg vooral om dat bezoekers van de fototentoonstellingen worden ontvangen.

Daarnaast helpt de vereniging mensen verder in hun zoektocht naar informatie. Er wordt gewerkt in koppels, dus men staat nooit alleen in het bezoekerscentrum. Het bestuur hoopt aanmeldingen te krijgen via vincentkrabbendam@live.nl


Gerelateerd