Het sportdak is open

08-10-2016 Nieuws Redactie

Foto's: Ted Konings en Sven van Beek

SCHIEDAM – Het sportpark Willem-Alexander is open. De jongste en oudste leden van handbalvereniging Ventura, voetbalclub Kethel Spaland en ballet- en dansschool Schiedam Vlaardingen draaiden vanmiddag de sleutels om, ten teken dat het sportdak in gebruik was. Levensgrote poppen die de drie belangrijkste gebruikers van het complex voorstelden, torenden over de honderden en honderden belangstellenden uit. De confetti ging los en burgemeester Lamers trapte even later af voor de eerste wedstrijd van Kethel Spaland op het nieuwe complex.

Heel Schiedam leek uit te lopen voor de ingebruikname van het sportcomplex waar zo veel over te doen is geweest. Ontsluitingen vanuit de omliggende wijken in Schiedam en Vlaardingen, mogelijke gebruikers en gisteren nog de mogelijk schadelijke rubberkorrels die ook op het nieuwe complex onderdeel van het kunstgras zijn, ze zorgden voor consternatie. Maar vandaag was het feest en keek ieder vol bewondering rond op het nieuwe complex. Met voetbal- en handbalvelden, zowel van kunstgras als echt gras, ook al moet dat nog wat groeien. Een indoorhal, vooral bedoeld voor handbal. De drie zalen voor de balletschool, de gedeelde grote kantine met fors terras en dan nog de extra faciliteiten als de trainingsbanen-onder-dak voor cricketers en honkballers, de hardloopbaan...

Heel veel is er afgelopen weken nog aangelegd, afgewerkt, geasfalteerd – en er moet nog het nodige worden gedaan, zoals de weg naar de parkeerplaatsen onder de luifel aan Vlaardingse kant. Maar wat er is... zelfs de vandaag nog als zanikers weggezette Schiedammers hadden even de woorden niet om de minpuntjes op te sommen. Het was geweldig. En de voorzitters van de clubs en de directie van de balletschool, zij zagen dat het goed was. Waar zij zo lang naar toe hadden gewerkt; het is gelukt. Dat het Kethel Spaland 1 in de eerste wedstrijd op de nieuwe thuisbasis zo slecht afging, ach, dat zijn we over een paar weken weer vergeten. Maar het sportpark Willem-Alexander (de koning had weet van de opening vandaag, zo vertelde wethouder Nathalie Gouweleeuw) dat ligt er voor jaren. Tot groot plezier van heel veel Schiedammers.

Bekijk de foto's


Gerelateerd