Het schijnt nodig: verbodsbordjes kleuren de stad zwart-wit

10-04-2020 Nieuws Redactie

Foto's: Herman Kriek


SCHIEDAM - Schiedam verandert langzaam van aangezicht: van een wat vrijgevochten stad naar een woud van wat mag en vooral niet mag, op de verbodsbordjes die oprukken in de stad.

Wijktoezichthouder Herman Kriek fotografeerde er een paar, om kracht bij de zetten aan de boodschap die ook door de gemeentelijke overheid fanatiek wordt verkondigd: blijf zo veel als mogelijk thuis en ga je naar buiten, hou dan afstand, tenminste anderhalve meter. Het kan niemand die de afgelopen week zijn ogen en oren open heeft gehad ontgaan zijn.

Maar die veelvuldig herhaalde oproep uit vele monden, van burgemeester en wethouders tot toezichthouders, voorlichters, beleidsambtenaren en in feite ieder met hart voor de Schiedammers, blijkt toch niet genoeg uit te halen. Op verschillende plekken in de stad werd bij herhaling geconstateerd dat er toch veel, in ieder geval meer dan de drie die nu in Nederland als norm geldt, mensen samendromden.

Met inroeping van de recent van kracht geworden noodverordening zijn deze plekken nu in de ban gedaan. Verblijven is er niet langer mogelijk. Kriek noemt ze op: barbecuen of picknicken op Maasboulevard en in Beatrixpark is niet meer toegestaan; watersportverenigingen/jachthavens zijn gesloten; de Calisthenics plekken in het Beatrixpark en aan de Fortunaweg zijn afgesloten.

Eerder al werden verschillende wegen, straten en parkeerplaatsen afgesloten om te voorkomen dat het er in de nabijheid druk zou worden. Dit gebeurde met de Jachthavenlaan, het Hazepad bij het Beatrixpark en de Cricketweg, die zo'n beetje de grens tussen Schiedan en Vlaardingen vormt richting het sportdak A4. Ook de parkeerplaats bij de Laan van Spieringshoek is afgesloten voor auto's. Ook het Cruyff Court aan de Parkweg werd eerder deze week verbod gebied verklaard tussen vijf uur 's avonds en tien uur 's ochtends.

Bekijk de foto's


Gerelateerd