Het regent lintjes in Schiedam

27-04-2019 Nieuws Redactie

Bovenste rij, vlnr: Sjef Henderickx, Herbert Nikkels, Liesbeth Schoel-Van der Vlies, John Nobel, Lucas van Vliet; op de voorste rij: Loes Meijer, burgemeester Cor Lamers, Hugo van Baardewijk, Wilma van der Ven-Van Katwijk,


SCHIEDAM – Ook dit jaar worden Schiedammers in het zonnetje gezet. Acht Schiedammers ontvingen gisteren een onderscheiding voor hun inzet in de maatschappij. Schiedam telt nu zes leden, een officier en een ridder in de Orde van Oranje-Nassau meer.

De heer Lucas van Vliet mag zich nu officieel Officier in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Hij kreeg deze onderscheiding naar aanleiding van zijn werk als professor. Zo deed hij baanbrekend onderzoek, is hij wereldwijd een gastspreker en ondertussen is zijn naam een begrip in de gezondheidszorg.

De nieuwe Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is de heer Sjef Henderickx. Zijn kunstwerken zijn binnen en buiten Schiedam bekend. Zo onthulde toenmalig Koningin Beatrix zijn Lam Gods in de Grote of St.-Janskerk.

Drie mannen en drie vrouwen zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ieder van hen zet zich al jaren als vrijwilliger in en verricht belangrijk werk in Schiedam.

De heer Hugo van Baardewijk zet zich al sinds de jaren 60 in voor de kerkelijke gemeenschap in Schiedam. Ook heeft hij meegeholpen aan de oprichting van bewonersvereniging Olof Palmeborg.

Mevrouw Wilma van der Ven - Van Katwijk is al jaren als vrijwilliger betrokken bij verschillende muziekorganisaties als De Erkertjes en de Rolantino’s. Ze organiseert ook activiteiten voor vrouwenclubs en zet zich in voor verschillende politieke evenementen.

Mevrouw Loes Meijer coördineert verschillende zondagvrijwilligers bij het ziekenhuis waar ze al voor vele veranderingen heeft gezorgd. Ook beoefent ze twee bestuursfuncties in het Gemengd Koor Holy.

De heer Herbert Nikkels verzorgt elk kwartaal de kopij voor het wijkblad De Spalander. Al jaren zet de heer zich in voor het groen in Schiedam. Hij heeft onder andere Stadstuinieren opgericht en is hier ook voorzitter van. Deze week ontving hij namens de Schiedamse Stadsimkers de opbrengst van de Proosjesacties van de gemeente.

De heer John Nobel zet zich in voor hardloopclub Vroege Vogels. Niet alleen zet hij daar routes voor uit, hij heeft ook voor een hoop andere extraatjes gezorgd als de website, een nieuwsbrief en het verenigingskrantje.

Mevrouw Liesbeth Schoel - Van der Vlies heeft voor meer kleur in de wijk Nieuwland gezorgd. Ze zet(te) zich vaak in voor de wijk om de leefbaarheid te verbeteren.

In december ontving de heer Lauwrier zijn lintje al. Hij was ernstig ziek en ontving zijn onderscheiding vervroegd. De heer Lauwrier is inmiddels overleden.Gerelateerd